اختتامیه نوزدهمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی برگزار شد
اختتامیه نوزدهمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی برگزار شد
سه شنبه 22 آبان 1391
اختتامیه نوزدهمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی برگزار شد
اختتامیه نوزدهمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی برگزار شد

مراسم اختتامیه نوزدهمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی و سومین دوره کتاب سال قرآنی دانشجویی جهاد دانشگاهی برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در این مراسم که با حضور سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد صبح امروز 23 آبان در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری ، محمدحسین یادگاری، رئیس جهاد دانشگاهی، محمد سلگی، دبیر نوزدهمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی و برگزیدگان در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.


سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با ارائه سخنانی درباره هفته کتاب گفت: در هفته کتاب باید تلاش کنیم سطح آگاهی مردم افزایش یابد و همه به اهداف نهایی خود در حوزه کتاب دست پیدا کنند. ما در فرهنگی رشد کرده ایم که معجزه این فرهنگ از نوع کتاب است.


وی افزود: ما امروز وظیفه داریم از کتاب سیانت کنیم. در فرهنگ ما آداب و سنت های ارزشمندی وجود دارد که نسل به نسل به آینده منتقل می شود و باید با عمل در این مسیر تلاش کنیم. با حرف و شعار نمی شود به جایی رسید و برای گشودن دروازه های علم و جایگاه واقعی خود تلاش کنیم. اگر می خواهیم از سیانت خود محافظت کنیم راهی جز فرهنگ وجود ندارد و باید به گفته های مقام معظم رهبری توجه کنیم و مردم را کتابخوان کنیم. باید استعداد نویسندگی را پیدا و این ها را تقویت کنیم.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: تمام پایان نامه قابلیت چاپ شدن را دارند و ما وظیفه داریم آنها را به این سمت هدایت کنیم. البته دانشجویان به کتاب های تخصصی رشته خود نیاز دارند و ما نیازمند این هستیم که مسائل جهان توسط دانشجویان تجزیه و تحلیل شوند. باید امروز دامنه مطالعات را وسیعتر کنیم و نیاز داریم افراد که اهل منطق باشند از راه اخلاق و عرفان وارد شوند.


حسینی در پایان بیان کرد: باید شخصیت ها را معرفی کنیم و نیروهای علمی تلاش کنند ظرفیت های فراوان را استفاده کنند و استعداد ایرانیان را نباید دست کم گرفت.


دکتر محمدحسین یادگاری، رئیس جهاد دانشگاهی نیز در این مراسم با توجه به موفقیت های جهاد دانشگاهی بیان کرد: جهاد دانشگاهی در طول سال های فعالیت خود در عرصه های زیادی فعالیت کرده است و موفقیت های چشمگیری در عرصه سلول های بنیادی داشته است. مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی های خود اشاره کردند که وقتی غربی ها فهمیدند که ایران در صدد دستیابی به دانش سلول های بنیادی است بنا را بر جلوگیری از رسیدن ایران به تکنولوژی گذاشتند.


رئیس جهاد دانشگاهی گفت: امروز در علوم فنی و مهندسی پیشرفت های زیادی داشته ایم و در زمینه تولید نفت و گاز حرف هایی برای زدن داریم. رهبر انقلاب در سخنرانی خود در خراسان شمالی درباره رابطه پیشرفت و تمدن نوین اسلامی مطرح کردند و دانست چیزی که پشتوانه این پیشرفت است فرهنگ بوده که پشتوانه فرهنگ هم جهان بینی اسلامی است.


یادگاری ادامه داد: هرچه کشورهای غربی امروز از پیشرفت و ترقی دارند، ریشه در علوم تمدن اسلامی دارد. این ها پیشرفت ها با استفاده از علومی رخ داد که دانشمندان مسلمان در تمدن اسلامی مکتوب  و محفوظ کردند. برگزاری جشنواره پایان نامه و کتاب سال دانشجویی سبب می شود دانشجویان علم خود را مکتوب و مستند کنند.


مهندس علیرضا زجاجی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور  نیز در ابتدای این برنامه گفت: سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در راستای ترویج و توسعه اهداف مربوط به مسائل فرهنگی و نشر، تمرکز خود را بر برنامه‌ریزی، ایجاد ضوابط و به وجود آوردن تشکیلاتی منسجم منعطف کرده است. فراهم آوردن زمینه مناسب برای بروز خلاقیت دانشجویان و آثارشان، ترغیب و تشویق آن‌ها به مطالعه و تحقیق از مهمترین علل برپایی این جشنواره است.


وی افزود:‌ این اهداف در قالب فعالیت‌های علمی ‌پژوهشی دانشگاه‌ها رقم می‌خورد و هدف اصلی از برگزاری این جشنواره را می‌توان ایجاد پویایی و شکوفایی در پژوهش‌ها و تحقیقات دانشگاهی کشور عنوان کرد. البته ثمرات این جشنواره هم نصیب دانشجویان و دانشگاهیان کشور می‌شود. تلاش‌های جهاد توانسته است بارقه‌های امید را در پژوهشگران جوان کشور ایجاد کند و تداومش می‌تواند به بهبود چهره علمی و پژوهشی ایران در عرصه جهانی بیانجامد.


زجاجی گفت: حضور نهادهایی چون نمایندگی رهبر انقلاب در دانشگاه‌ها، وزارت علوم، وزارت بهداشت، وزارت ارشاد، ورزش و جوانان، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان، معاونت گردشگری میراث فرهنگی و دیگر نهادها و سازمان‌ها باعث اعتبار علمی این جشنواره شده است.


معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور ادامه داد: مدیران،‌ داوران و مشاوران این دوره جشنوار طبق ضوابط فعالیت‌های داوری را انجام دادند تا اخلالی در مسیر جشنواره پیش نیاید. بر اساس تقویم داوری، مرحله اول داوری‌ها انجام شد و داوری نوزدهمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی در 4 مرحله انجام گرفت. مدیر گروه داوری به همراه دو مشاور خود در مرحله آغازین،‌ آثار رسیده به دبیرخانه را با شرایط دبیرخانه و فراخوان انطباق دادند. به این ترتیب 50 درصد کتاب‌ها از گردونه داوری حذف شدند. در مرحله دوم، مدیر گروه به تناسب موضوع، آثار را در اختیار داور هر گرایش قرار داد تا امتیاز لازم را برای صعود کسب کنند. در مرحله سوم، سرگروه‌ها به همراه داوران بررسی دوباره‌ای داشتند و در مرحله پایانی هم کمیته نهایی داوری تشکیل شد و با مقایسه گرایش‌ها، نفرات برتر اعلام شدند.


در ادامه حجت‌الاسلام سید مهدی تقوی رئیس سازمان فعالیت قرآنی دانشگاهیان کشور گفت: اولین سوالی که شاید در چنین برنامه‌های مطرح شود این است که چرا بخش‌ قرآنی از دیگر بخش‌های علمی جدا شده است. عده‌ای معتقدند دلیلش این است که اساسا علوم دیگر، علم‌هایی هستند که با خدا و پیامبر کاری ندارند و به اصطلاح علوم زمینی هستند در حالی که قرآن کتاب آسمانی است و به علوم آسمانی ارتباط دارد. متاسفانه این نگاه وجود دارد و نگاه غالب و حاکم در جامعه ماست. به همین دلیل هم هست که نه دانشمندانمان توانستند به موفقیت برسند ونه علوم دانشگاهیمان.


وی افزود: با وجود چنین دیدی، اهالی قرآنی‌ ما هم نتوانستند به درستی جایگاه قرآن را بشناسند و از آن استفاده کنند. علوم دانشگاهی‌مان هم آسیب‌های زیادی را متحمل شده است. شاید اگر بین این دو حوزه آشتی برقرار شود و درست با هم جمع شوند، همه علوم را بتوانیم زیر سایه قرآن شاهد باشیم و معرکه و مناقشه‌ای هم پیش نیاید.


تقوی در ادامه گفت: امام علی می‌گوید علم اولین و آخرین در قرآن است و انسان با آن به نهایت غنا می‌رسد و بعد از قرآن فقری وجود ندارد. کسی که قرآن می‌خواند از هرچیزی بی‌نیاز است. در ضمن قرآن اولین کاری که می‌کند این است که موجب احیای انسان می‌شود و او را به علم و معرفت می‌رساند.


دکتر محمد سلگی، مدیر انتشارات جهاد دانشگاهی در این برنامه گفت: این جشنواره با هدف ارج نهادن به دانشجویان مولف و مترجم بنا شده است. کمک به این دانشجوها و هماهنگی بین ناشران و تولیدکنندگان از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است و تدوامش هم نشان از میزان استقبال مولفان و مترجمان دانشجو از آن است.


وی افزود: در این دوره یک بخش ویژه داشتیم که یکی از حوزه‌های آن، کتاب سال قرآنی دانشجویی بود. شعار امسال با محوریت تولید ملی، اشتغال و گردشگری‌ هم از بحث‌ها و محورهای دیگر این جشنواره بودند که با اتکا به آن‌ها مولفان و مترجمان دانشجو برگزیده و شایسته تقدیر را معرفی خواهیم کرد. در این دوره یک مولف جوان را هم معرفی خواهیم کرد. در این دوره به دلیل تعدد آثار، یک مولف را به عنوان مولف پرزحمت و پرکار مورد تقدیر قرار می‌دهیم.


سلگی ادامه داد: ما همه ساله و در هر دوره از ناشر برگزیده تقدیر می‌کنیم. امسال هم از یک ناشر فعال تقدیر خواهیم کرد. در بخش ویژه داوری‌ها باید بگویم که در 3 فصل محتوایی، روش‌شناسی و ضوابط شکل و در 20 آیتم مختلف انجام شد که در نهایت 9 اثر به عنوان آثار برگزیده و 16 کتاب هم به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی می‌شوند و یک ناشر هم به عنوان ناشر فعال تقدیر می‌شود.


در پایان این مراسم با اهدای تندیس و لوح سپاس از برگزیدگان این جشنواره تقدیر شد.


 


تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved